כל הורה מלווה את ילדו/תו הפעוט/ה בחשש למסגרת הגן או הלימוד "איך היא תסתדר בגן? איך הוא ירגיש במעון?" פתיחת שנת הלימודים מגיעה עם לא מעט חשש ומתח על המעבר שילדם עובר, כיצד ישתלבו וירגישו במוסד הלימודים אליו ילכו יום יום בוקר בוקר.
הורים של ילד עם אטופיק דרמטיטיס חוששים שבעתיים. כיצד יסתדר הילד שלי? האם המטפלת/גננת/מורה תהיה רגישה מספיק? מבינה ואכפתית? כיצד יתייחסו שאר הילדים? מה יהיה עם מריחת משחות? מה יהיה עם אלרגיות או רגישויות?
הטיפול באטופיק דרמטיטיס, מצריך עירנות ושימת לב תמידיים, על מצב העור, עוצמת הגרד, גירויים אפשריים ומצב רוח חיוני וחיובי. הורים שמשקיעים זמן ומשאבים לטיפול והתמודדות עם תופעות אטופיק דרמטיטיס אצל ילדם, חוששים מאד בעת שהייתו במסגרת החינוכית. לצערנו הרב, בוקר אחד של התפרצות יכול למחוק שבועיים של שגרת טיפול אינטנסיבית לשיפור העור. לפחות בתוספת ידע ניתן בהחלט להסביר ולהדריך, כדי שהצוות החינוכי יהיה מודע, נכון ובעל יכולת מעשית לסייע בשגרת הטיפול ובמניעת החמרה.
אטופיק דרמטיטיס אצל תינוקות וילדים – המדריך לצוות החינוכי גיל 0-6
דוגמא נפוצה של התנהגות שגויה של הצוות החינוכי הנובעת מחוסר ידע ומודעות, ומוסיפה קושי על קושי: אם אחת פנתה אליי שאדבר עם מנהלת הגן של ילדתה על נושא האיחורים. יועצת הגן הנכבדה טענה שהכל ענין של גבולות סדירים בבית והילד אמור להגיע בזמן לגן. אכן גבולות הם דבר חשוב ונצרך אך מה תעשה האם, אם הילד היה ער בלילה לכמה שעת בשל התקפת גרד ? לא מספיק ההתמודדות הקשה עם הלילה חסר שינה גם היא צריכה לחשוש בבוקר מלשלוח את הילד באחור כי " לא יקבלו אותו בגן?" למזלנו יש את אותן גננות ומטפלות מסורות ומבינות שבאות לקראת אותם הורים וילדים, ומנסות למצוא את הדרך שמצד אחד לא תתעלם מהצרכים והקשיים שלו ומצד שני לא תוותר מדי ותרחם מדי ובכן תחליש אותו.
השבוע השיקה העמותה הישראלית לאטופיק דרמטיטיס ע"ר את "המדריך" החדש המיועד לצוות החינוכי במוסדות בחינוך של גילאי 0-6, כדי להתגבר על התופעה ולתת כלים למערכת החינוך להתמודד עם אותם מאות ילדים הצועדים בגבורה למוסדות הלימוד שלהם ומתמודדים עם מעברים, תחילת שנה וגם עם אטופיק דרמטיטיס.
לייעוץ ומידע הנכם מוזמנים לפנות לעמותה הישראלית לאטופיק דרמטיטיס ואסטמה של העור בטלפון מספר: 08-9969970. נציגינו יתנו לכם מענה עם הרבה סבלנות, הבנה ובעיקר עם נכונות לסייע.