צמחים מבצעים פוטוסינתזה – הטמעה (סינתזה) באמצעות אור (פוטו) – תהליך שבו הופכים חומרים אנאורגניים (CO2 שהצמח קולט מהאוויר ומים שהצמח יונק דרך שורשיו) לחומרים אורגניים (חמצן שנפלט אל הסביבה והופך את האוויר של כולנו לעשיר יותר, וגלוקוז). על-מנת שתהליך חיוני זה יתבצע, נדרשת אנרגיית אור, אשר נקלטת ע"י הכלורופיל שבצמחים.
בטבע המקור של אנרגיית האור החיונית הוא אור השמש, ואילו בגידול ביתי או כשישנם צמחים שאי אפשר לחשוף אותם לאור השמש מסיבה כזו או אחרת התחליף לשמש הוא נורות לד.
נורות לד לגידול צמחים לא מהוות רק אלטרנטיבה לאור השמש אלא גם מציעות יתרונות חשובים למגדל הביתי.
היתרונות של נורת לד לגידול צמחים ביתי
ראשית, נורת לד לגידול צמחים גורמת להגברת ייצור השמן בצמחים השונים, ובהתאם זוכים המגדלים לתוצרת משובחת מאוד.
שנית, נורות לד לגידול צמחים בבית מתאפיינות בתוחלת חיים ארוכה למדי – כ-8 שנים – כך שמדובר באופציה משתלמת ובעיקר כזו שמבטיחה שלא תצטרכו לחפש נורה חדשה בתדירות גבוהה מדי.
שלישית, הטמפרטורה שבה עובדת נורת לד לגידול צמחים היא נמוכה מאוד (לעתים אפילו פי עשרה פחות מנורות רגילות) ומאחר שהיא פולטת מעט מאוד חום אין צורך להשקיע משאבים ואנרגיה בקירור החלל שבו מגדלים את הצמחים.
יתרון רביעי הוא שגם צריכת האנרגיה של הנורה עצמה נמוכה, ובסך הכל מדובר בפתרון משתלם ואפקטיבי.
איך עובדות נורות הלד לגידול בבית של צמחים?
בניגוד לנורות הלהט המסורתיות, שבהן ישנו חוט להט שמעביר את זרם החשמל שמייצר את האור שמופץ סביב, בנורות הלד המשמשות לגידול צמחים (ולא רק) ישנן 2 אלקטרודות, אנודה וקתודה. זרם חשמלי עובר בין האנודה לקתודה, כשבקתודה מתרחשת תגובת חיזור ואילו באנודה מתרחש חמצון, והתוצאה: אור.
עוד כדאי לדעת שברוב המקרים נורת לד לגידול צמחים הינה קטנה מאוד מבחינת הממדים – גודלה הוא בערך מילימטר או שניים – וחשוב מאוד למקם אותן במרחק אופטימי מהצמח, בהתאם לסוג הצמח ולצרכים שלו.
נורות הלד מאפשרות גידול ביתי של מגוון רחב של צמחים מכל הסוגים כולל ירקות ופירות בגידול הידרופוני.
השאר תגובה